VERENIGING TOELEVERANCIERS METALEN DAK- EN GEVELMATERIALEN
9 juli 2013 - Drie downloads uit de laatste nieuwsbrief:


Downloads

Fysieke Belasting.

over  kwaliteitsvraagstuk dak- en gevelbouw


Presentaties


Ledenseminar

van Dumebo DWS en MDG, gehouden op 23 februari 2011
     

PERSBERICHT


Nieuwegein, 7 januari 2013


Studio NL-D, LEVS en Courage Architecten genomineerd voor

de MDG Architectuurprijs 2013.


LEVS Architecten met appartementencomplex De Zilverling in Amsterdam,  Studio NL-D met het Haus der Projekte in Hamburg en Courage Architecten is genomineerd met Woning Hermans in Almere. De Architectuurprijs wordt op 4 februari a.s. op de Bouwbeurs uitgereikt.


Branchevereniging MDG, van de toeleveranciers van materialen voor metalen gevels en daken, organiseert voor de tweede keer haar Architectuurprijs. De Architectuurprijs wordt gegeven voor projecten waarbij metalen gevels en daken een belangrijke rol spelen in de architectuur en richt zich op alle facetten van het toepassen van staal als bouwproduct voor functionele gevels en daken.


Metaal als bouwproduct leent zich meer dan andere bouwmaterialen voor een hoogwaardige en kwalitatieve bouw met vele voordelen. De ontvangen hoogwaardige inzendingen stelden de juryleden voor een moeilijke keuze. Op de uitnodiging zijn 39 inzendingen ontvangen.


De jury bestaande uit de heren P. Bontenbal (AAArchitecten), M. Leemhuis(Kadans Vastgoed), R. v.d. Bosch (BAM Woningbouw), O. Kettlitz (Nieman-Kettlitz Ingenieurs-bureau), M. Pauw (Bouwen met Staal) en R.J. Steegman (qualitat qua MDG) hadden een bredere keuze uit de inzenders dan twee jaar geleden. Uit de inzendingen werden vier architecten uitgenodigd, waaruit vervolgens de drie genomineerden zijn gekozen.


Op de website van MDG, en die van Bouwen met Staal, vindt u verdere informatie.Over MDG

MDG (Vereniging Toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen)heeft als doel het bevorderen van de kwaliteit, zowel technisch als esthetisch, bij het realiseren van gebouwen waarbij dak en/of gevel voornamelijk uit metalen elementen bestaat. MDG vertegenwoordigt een ruime meerderheid van de bedrijven uit de dak- en gevelbranche in Nederland en België. Binnen de vereniging is de markt vertegenwoordigd in drie zogenaamde ‘bloedgroepen’:

- Leveranciers/producenten van dak- en gevelproducten;

- Leveranciers/producenten van isolatiematerialen;

- Leveranciers/producenten van bevestigingsmaterialen.

Naast het bestuur kent de vereniging een Technische en een PR-commissie, die een adviserende en informerende rol hebben. Om haar doelstellingen te bereiken werkt MDG nauw samen met andere organisaties in de branche.


Meer informatie: Secretariaat MDG, Postbus 2600, 3430 GA Nieuwegein,

de heer R. den Toom T 030 – 605.33.44, F 030 – 605.32.08,
E info@vermdg.nl


***


Presentaties minicongres bouwkundige brandpreventie en duurzame veiligheid

Hoe controleer je een gebouw op bouwkundige veiligheid? En wat is nu precies de duurzaamheid van niet-inspecteerbare stalen onderdelen in de bouw?


Op 6 februari jl. heeft in de Jaarbeurs Utrecht, tijdens de Bouwbeurs het Mini-congres Bouwkundige Brandpreventie en Duurzame Veiligheid plaatsgevonden. De presentaties van de sprekers kunt u onderstaand downloaden.
FAQ

Bouwen met Staal beschikt over een database voor FAQS over alle aspecten bij het bouwen van metalen gevels en daken.

Wij maken u graag attent op deze database en vraagbaak die u kunt vinden op: www.staalsupport.nl

Staalsupport biedt antwoord op veel gestelde, actuele vragen uit de Nederlandse ontwerp-, bouw- en toetsingspraktijk over onder meer:


1 november 2012

21 mei 2013

Nieuws en Downloads


10 december 2013

Per 1 januari 2014 is Ron den Toom namens de Koninklijke Metaalunie aangesteld als branchemanager van de Dumebo DWS en MDG, de branches voor dak- en wandbeplating. Ron den Toom is als oud ondernemer in 2005 bij de Koninklijke Metaalunie in dienst gekomen. In de afgelopen periode heeft hij bouw-gerelateerde branches begeleid en neemt hij deel aan het Bouwcluster binnen de Koninklijke Metaalunie. Daarnaast is Ron voorzitter van de Europese Commissie voor productveiligheid en terreinbeveiliging. Verder is Ron bestuurslid van de commissie verbindingstechniek van DNV.

De ontwikkelde speerpunten van Dumebo DWS en MDG zoals de kwaliteitsrichtlijn voor dak en wand techniek, het keurmerk en de opleidingen zullen verder ontwikkeld worden in 2014.

28 november 2013

Algemene Ledenvergadering

Dome-X in Oss


Er werd een inspirerende presentatie door de heer Paul Jansen van Dome-X gehouden. Daarna vond een uitgebreide rondleiding in het sinds oktober 2013 in gebruik zijnde nieuwe gebouw plaats.

Hendriks Bouw en Ontwikkeling is de initiatiefnemer van Dome-X. Hendriks is ooit ontstaan als aannemer, later werd het een ontwikkelende bouwer en tegenwoordig is het een brede dienstverlenende organisatie.

Tijdens de vergadering werd van de gelegenheid gebruik gemaakt afscheid te nemen van de heer Hans Schepers van Tatasteel. Hij werd bedankt voor het jarenlang invullen van de functie van bestuurslid en penningmeester van de vereniging MDG.